Të bllokuara në një nga spitalet më të mëdha të Gazës, rrezikohet jeta e foshnjave të lindur para kohe

Dhjetëra foshnja të lindura para kohe, që po trajtohen aktualisht në spitalin Al-Shifa nuk mund të lëvizin në mënyrë të sigurt, ka thënë një organizatë ndihmëse. Pasi ushtria izraelite përsëriti se ka ofruar të ndihmojë në transferimin e foshnjave në një “spital më të sigurt”, Ndihma Mjekësore për Palestinezët thotë se lëvizja e të porsalindurve të sëmurë kritikë është një “proces kompleks dhe teknik”.

Në një deklaratë të dielën, CEO i organizatës së ndihmës, Melanie Ward, hodhi dyshime mbi pretendimet e Izraelit dhe tha se ajo ishte “thellësisht e shqetësuar nga raportimet jokritike të mediave”. Me ambulanca të paafta për të arritur në spital – veçanërisht ato me aftësitë dhe pajisjet e nevojshme për transferimin e këtyre foshnjave – dhe pa spital me kapacitet për t’i pritur ato, nuk ka asnjë tregues se si kjo mund të bëhet në mënyrë të sigurt.”.

Me ambulancat e paaftë për të arritur në spital – veçanërisht ato me aftësitë dhe pajisjet e nevojshme për transferimin e këtyre foshnjave – dhe pa spital me kapacitet për t’i pritur ato, nuk ka asnjë tregues se si mund të bëhet kjo në mënyrë të sigurt.”.

Ward thotë se “opsioni i vetëm i sigurt” për të shpëtuar të porsalindurit është që Izraeli “të pushojë sulmin dhe rrethimin e tij ndaj Al Shifa, të lejojë karburantin të arrijë në spital dhe të sigurojë që prindërit e mbijetuar të këtyre foshnjave të mund të ribashkohen me ta”.

Play Video
Romani “Doktoresha” për nga përshkrimi i Shqipërisë në diktaturë përngjan shumë me Afganistanin e Khaled Hosseinin, përmes veprës “Gjuetari i balonave”: Si Afganistani nën sundimin e talebanëve … Mund ta gjeni në te gjitha libraritë Për porosi kontaktoni në numrin: 067 53 32 700
Scroll to Top