Përmirësimi i qarkullimit të gjakut e rritja e imunitetit: Këto janë përfitimet e dushit të ftohtë

Praktika tradicionale e marrjes së dushit të ftohtë ka tërhequr vëmendjen kohët e fundit për shkak të avantazheve të mundshme shëndetësore.

Edhe pse marrja e një dushi të ftohtë mund të duket kundërintuitive, studimet e reja tregojnë se ato mund të kenë vërtet përfitime befasuese si për shëndetin fizik ashtu edhe për atë mendor.

Rritja e imunitetit: Hulumtimet tregojnë se një larje e shkurtër në dush të ftohtë mund të forcojë mbrojtjen e trupit kundër ftohjes së zakonshme, duke reduktuar pushimet mjekësore me 29% në krahasim me ata që i përmbahen dushit të nxehtë.

Përmirësimi i humorit (disponimit): Marrja e dusheve të ftohta të përditshme është lidhur me uljen e simptomave të depresionit dhe ankthit, duke ofruar potencialisht një mënyrë natyrale dhe të arritshme për të ngritur disponimin tuaj.

Qarkullimi i përmirësuar: Dushi i ftohtë e detyron trupin në ‘modalitetin e mbijetesës’, duke nxitur rritjen e qarkullimit të gjakut dhe duke përmirësuar qarkullimin. Ky qarkullim i përshpejtuar i gjakut nxit rikuperimin më të shpejtë të muskujve pas stërvitjes, siç raportohet nga uclahealth.

Nxitja e metabolizmit: Dushet e ftohta mund të kontribuojnë në një rritje të lehtë të djegies së kalorive dhe metabolizmit, duke ofruar një plotësim të mundshëm të ushqimit të shëndetshëm dhe ushtrimeve për menaxhimin e peshës.

Reduktimi i inflamacionit dhe dhimbjes së muskujve: Terapia me ujë të ftohtë mund të ndihmojë në zbutjen e inflamacionit dhe parandalimin e dhimbjes së muskujve duke ngushtuar enët e gjakut dhe duke lehtësuar shpërndarjen e gjakut të oksigjenuar në inde.

Lehtësim natyral i dhimbjes: Dushet e ftohta ndërhyjnë në perceptimin e dhimbjes, duke i bërë ato një opsion të zbatueshëm për lehtësimin e dhimbjeve të lokalizuara. Terapia e ftohtë ul shpejtësinë me të cilën sinjalet e dhimbjes kalojnë nëpër nerva, duke ofruar lehtësim të përkohshëm.

Ndërsa dushi i ftohtë mund të mos jetë një terapi tradicionale mjekësore, ato ofrojnë një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë për të përmirësuar qarkullimin, metabolizmin, imunitetin, humorin dhe rikuperimin pas stërvitjes.

Pra, kur uji i nxehtë mbaron në mes të dushit, përdorni të ftohtin dhe përfitoni nga përfitimet e mundshme të terapisë së ftohtë.

Play Video
Romani “Doktoresha” për nga përshkrimi i Shqipërisë në diktaturë përngjan shumë me Afganistanin e Khaled Hosseinin, përmes veprës “Gjuetari i balonave”: Si Afganistani nën sundimin e talebanëve … Mund ta gjeni në te gjitha libraritë Për porosi kontaktoni në numrin: 067 53 32 700
Scroll to Top