Meta: Qeveria ka në krye të agjendës asimilimin e identitetit kombëtar

Kryetari i Partisë së Lirisë, Ilir Meta thotë se vendimi i qeverisë për të mbyllur Akademinë e Studimeve Albanologjike është vendim arbitrar dhe i pakonsultuar.

Sipas tij, kjo qeveri ka në krye të agjendës së saj asimilimin e identitetit kombëtar.

Meta shpreh solidaritet të plotë me letrën e hapur të profesorëve dhe studiuesve brenda dhe jashtë vendit, të cilët kundërshtojnë mbylljen e Akademisë.

“Akademia e Studimeve Albanologjike, me një rol historik për forcimin e identitetit tonë kombëtar, meritonte të fuqizohej dhe të mbështetej shumë më tepër, jo të asimilohej.

Vendimi i njëanshëm arbitrar, i pakonsultuar dhe shumë i dëmshëm i mbylljes së saj është i papranueshëm dhe me pasoja të rënda për zhvillimin e mëtejshëm të dijeve albanologjike.

Por nuk është i rastësishëm ky vendim asimilues i kësaj Qeverie, e cila asimilimin e identitetit kombëtar e ka në krye të axhendës së saj.

Solidaritet të plotë me letrën e hapur të shkencëtarëve, akademikëve, profesorëve, studiuesve dhe intelektualëve të angazhuar, vendas dhe të huaj, në mbrojtje të këtij institucioni dhe lirisë akademike në Shqipëri”, shkruan Meta në Facebook.

Play Video
Romani “Doktoresha” për nga përshkrimi i Shqipërisë në diktaturë përngjan shumë me Afganistanin e Khaled Hosseinin, përmes veprës “Gjuetari i balonave”: Si Afganistani nën sundimin e talebanëve … Mund ta gjeni në te gjitha libraritë Për porosi kontaktoni në numrin: 067 53 32 700
Scroll to Top