Kostelancik mund t’i thotë lamtumirë ëndrrës si ambasador

Zyrtarisht nga Departamenti i Shtetit për “FokusTV” më thanë se:

“Nominimet iu kthyen Presidentit. Nominimet që nuk konfirmohen ose refuzohen i kthehen Presidentit në fund të një sesioni ose kur Senati shtyn ose pushon për më shumë se 30 ditë (Rregulla e Senatit XXXI, paragrafi 6). Nëse Presidenti ende dëshiron që një kandidat të merret në konsideratë, ai duhet të paraqesë një nominim të ri në Senat. Megjithatë, Senati mund të heqë dorë nga ky rregull me pëlqim unanim dhe shpesh e bën këtë për të lejuar që nominimet të mbeten në “status quo” midis sesionit të parë dhe të dytë të një Kongresi ose gjatë një pushimi të gjatë. Udhëheqësi i shumicës ose i emëruari i tij gjithashtu mund të përjashtojë të emëruarit specifikë me emër nga marrëveshja e pëlqimit unanim, duke i lejuar ata të kthehen gjatë pushimit ose shtyrjes.”

Pra, për gjithologët e Tiranës: Kur Senati kthen 43 nominime në Shtëpinë e Bardhë, kjo do të thotë se Presidenti do të duhet të rinominojë ata individë ose të paraqesë emra të rinj për shqyrtim. Presidentit nuk i kërkohet të emërojë individë krejtësisht të rinj, por përkundrazi mund të zgjedhë të rinominojë disa ose të gjithë individët që janë kthyer më parë. Vendimi për të riemëruar ose paraqitur emra të rinj i takon Presidentit.

Senati amerikan “rrëzon” David Kostelancik/ Nuk e miraton ambasador në Shqipëri
Pra, Kostelancik as mund të rinominohet dhe nëse po, procesi nis nga fillimi dhe nuk gjasa të kalojë deri në nëntor se do të ketë bllokim.

Blinken Mavria mund të propozojë dikë tjetër, ose më mirë Juri Kim do të zgjedhë njeriun e saj. Kostelnacikun e kanë dëbuar nga Hungaria, kur i Ngarkuar me Punë ishte pro-Soros.

Një senator i vetëm bllokon votimin në senat, por për Izraelin dhe Libanin, dy ambasadorët që kishin thuajse një vit në pritje senati votoi. Shqipëria është në nivelin e Nigerisë dhe Somalisë, as aty nuk ka ambasadorë. Por Departamenti është me numrin dy, dhe Viktoria Nuland është zv/sekretare në Detyrë.

Senati bllokon 43 nominime të Departamentit të Shtetit
Situata që po shqetëson FBI-në përfshin kryeministrin shqiptar, Edi Rama, dhe ish-agjentin e FBI-së, Charles McGonigal, i cili është akuzuar për korrupsion. Ndërsa Rama ka mohuar çdo keqbërje, pyetja është nëse prokurorët amerikanë mund ta akuzojnë atë edhe për korrupsion.

Është e rëndësishme të theksohet se Rama nuk është akuzuar për asnjë krim dhe nuk ka asnjë provë publike që ai është nën hetim. Megjithatë, nëse dalin prova për përfshirjen e tij në aktivitete korruptive, është e mundur që prokurorët amerikanë mund ta hetojnë dhe potencialisht ta akuzojnë atë.

Mbani parasysh se bashkëpunimi ndërkombëtar dhe konsideratat diplomatike do të hynin në lojë, pasi Rama është kreu i qeverisë. Është një situatë komplekse dhe çdo akuzë e mundshme do të kërkonte hetim të plotë dhe proces të duhur.

Fakt: Ramën e ndaluan në JFk mbi një orë. Fakt: Rama del në përgjime pa fund.

Romani “Doktoresha” për nga përshkrimi i Shqipërisë në diktaturë përngjan shumë me Afganistanin e Khaled Hosseinin, përmes veprës “Gjuetari i balonave”: Si Afganistani nën sundimin e talebanëve … Mund ta gjeni në te gjitha libraritë Për porosi kontaktoni në numrin: 067 53 32 700
Scroll to Top