Ngrënia e çokollatës së zezë me përmbajtje të lartë kakao mund të japë antioksidantë dhe minerale dhe mund t’ju mbrojë nga sëmundjet e zemrës. Por mund të përmbajë edhe sasi të larta të sheqerit dhe kalorive, transmeton Gazeta Metro.
Studimet rezulton se çokollata e zezë mund të jetë e shëndetshëm për shëndetin tuaj dhe sëmundjet e zemrës.
Këtu janë 6 përfitimet shëndetësore të çokollatës së zezë ose kakaos që mbështeten nga shkenca :
1. Shumë ushqyese
Nëse blini çokollatë të zezë cilësore me përmbajtje të lartë kakao, atëherë është mjaft ushqyese.
Ajo përmban një sasi të mirë të fibrave të tretshme dhe është i ngarkuar me minerale.
2. Burim i fuqishëm i antioksidantëve
ORAC ka kapacitetin e absorbimit të oksigjenit. Është një masë e aktivitetit antioksidues të ushqimeve.
Një studim tregoi se kakaoja dhe çokollata e zezë kishin më shumë aktivitete antioksidues, polifenole dhe flavanole se çdo frut tjetër i testuar, i cili kërkon boronica dhe manaferrat acai.
3. Mund të përmirësojë qarkullimin e gjakut dhe të ulë presionin e gjakut
Shumë studime të kontrolluara tregojnë se kakao dhe çokollata e zezë mund të përmirësojnë rrjedhën e gjakut dhe të ulin presionin e gjakut, megjithëse efektet janë zakonisht të lehta.
4. Mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës
Një rishikim i studimeve zbuloi se ngrënia e çokollatës 3 herë në javë ul rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare me 9%.
5. Mund të funksionojë funksionin e trurit
Studimet tregojnë se ngrënia e kakaos me flavanol të lartë mund të përmirësojë rrjedhjen e gjakut në tru tek të rriturit e rinj. Kjo mund të shpjegojë pse ngrënia e kakaos çdo ditë duket se përmirëson vëmendjen, mësimin verbal dhe kujtesën.