Celibashi shtyn regjistrimin e PD-së: Dokumentacioni i Alibeajt i paplotë, keni 48 orë kohë

Kryekomisioneri i KQZ-së Ilirjan Celibashi tha se dokumentacioni i paraqitur nga grupi i Enkelejd Alibejat për regjistrimin e PD-së në KQZ, nuk është i plotë.  Kështu ai nuk ka regjistruar PD në zgjedhje. Ai i ka dhënë 48 orë kohë Lulzim Bashës, që figuron kryetar sipas regjistrimit të partisë në gjykatë, që të plotësojë dokumentacionin.

“Të drejtën për të kërkuar regjistrimin e PD, bazuar në dokumente zyrtare e ka Basha. Dokumentacioni duhet të jetë në përputhje me nenin 64. Sipas vlerësimit tim, duhet qe akti autorizues te jetë i qartë. Kush e lëshon autorizimin, për kë, dhe veprimet që duhet të bëjnë të autorizuarit të jenë të qarta. Për të parën është e qartë, nuk kemi paqartësi edhe me personat që autorizohen, të komponenti i 3-të.

Nga vlerësimi që i kemi bërë autorizimit për përfaqësuesin, Indrit Sefa dhe të tjerët, vlerësoj se ky dokumentacion nuk është i plotë dhe në përputhje të plotë me parashikimet e Kodit Zgjedhor. Sipas vlerësimit tim në përputhje me këtë parashikim të Kodit Zgjedhor duhet që akti autorizues të jetë i qartë. Do të thotë që kush e lëshon autorizimin të jetë i qartë. Kush e lëshon të jetë i qartë dhe veprimet që lëshon i autorizuari të jenë të qarta. Ndaj ju jap 48 orë kohë për të bërë plotësimet e kërkuara”,– tha Celibashi.

 

Romani “Doktoresha” për nga përshkrimi i Shqipërisë në diktaturë përngjan shumë me Afganistanin e Khaled Hosseinin, përmes veprës “Gjuetari i balonave”: Si Afganistani nën sundimin e talebanëve … Mund ta gjeni në te gjitha libraritë Për porosi kontaktoni në numrin: 067 53 32 700
Scroll to Top