Zbardhet platforma e propozuar nga kreu i grupit parlamentar të demokratëve, Enkelejd Aliebaj ku parashtrohen disa opsione për zgjidhjen e krizës dhe bashkimin e Partisë Demokratike. Propozimet në letër iu janë përcjellë deputetëve të PD-së.

Lexo më tej: Berisha nis ofensivën ndaj Enkelejd Alibeajt 

Sipas Alibeajt, hapi i parë për bashkimin e demokratëve është certifikimi i anëtarësisë aktuale si dhe rikthimin e të përjashtuarve në parti si dje anulimi i zgjedhjeve të njeanshme në bazë.