Detaje të reja po dalin nga padia e Twitter kundër Elon Musk, i cili njoftoi të premten se po përfundonte marrëveshjen e tij prej 44 miliardë dollarësh për të blerë kompaninë e mediave sociale.

Në dokumentet ligjore të paraqitura në Gjykatën e Kancelarisë së Delaware, Twitter pretendoi se ishte treguar i gatshëm për t’i dhënë Elon të gjithë informacionin që ai kërkoi, duke përfshirë mënyrën se si firma llogarit llogaritë bot dhe spam.

Një nga arsyet që Elon vendosi të tërhiqej nga marrëveshja ishte për shqetësimet e tij se Twitter i kishte dhënë detaje të pamjaftueshme pasi kishte thënë më parë se dyshonte se kishte më shumë se pesë për qind të llogarive spam, të cilat kompania i kishte mohuar me forcë. Megjithatë, në padi, Twitter deklaroi se ata i dhanënjë përmbledhje muajin e kaluar, e cila detajon numrin e robotëve në platformë, por manjati i teknologjisë u kishte pranuar atyre se ai kurrë nuk e kishte parë dokumentin.

Twitter gjithashtu beson se që kur Elon njoftoi se po tërhiqej nga marrëveshja, ai nuk ka bërë gjë tjetër veçse ka folur keq për kompaninë dhe rrjedhimisht e ka ulur vlerën e aksioneve të saj  me vendimin e tij për t’u tërhequr javën e kaluar.

“Musk refuzon të respektojë detyrimet e tij ndaj Twitter-it dhe aksionerëve të tij, sepse marrëveshja që ai nënshkroi nuk u shërben më interesave të tij personale”, thuhej në ankesë. “Musk me sa duket beson se ai – ndryshe nga çdo palë tjetër që i nënshtrohet ligjit të kontratave të Delaware-it – është i lirë të ndryshojë mendje, të shkatërrojë kompaninë, të prishë operacionet e saj, të shkatërrojë vlerën e aksionerëve dhe të largohet”.

Një shqetësim tjetër i themeluesit të Space X ishte se Twitter thuhet se ka shkarkuar disa anëtarë kyç, duke përfshirë dy menaxherë të lartë dhe një të tretën e ekipit  pa miratimin e tij. Duke qenë se kjo supozohet se ka ndodhur pa dijeninë e tij, Elon beson me vendosmëri se ka arsye të shumta pse duhet t’i jepet e drejta për të ndërprerë kontratën.