Ambasadorja e SHBA-ve Yuri Kim u shpreh pro “Ballkanit të Hapur” ditën e sotme.

“Ne mbështesim të drejtën e vendeve të Ballkanit Perëndimor që të jenë të integruar në Europë dhe të integruar mes vete.”

Ne do të vazhdojmë të mbështesim të gjithë përpjekjet, përfshirë dhe Ballkanin e Hapur, në mënyrë që të jenë konseguente dhe të kontribuojnë për procesin e integrimit që ndiqet nga BE dhe që janë të hapur për 6 vendet”, deklaroi ambasadorja Kim.

Kim e bëri deklaratën në një prononcim të shkurtër për gazetarës pas një konferencë për 100-vjetorin e marrëdhënieve mes Shqipërisë dhe SHBA-së.