Laku shtrëngohet rreth Leopoldo Luque, i cili përfundoi në qendër të hetimit për vdekjen e Diego Armando Maradona në 25 nëntor. Pozicioni i neurokirurgut që po mjekonte argjentinasin është ndërlikuar në orët e fundit, pas rezultateve të testeve kaligrafike të kryera në disa dokumente të sekuestruara në zyrën dhe në shtëpinë e tij. Vlerësimi i ekspertëve të caktuar nga gjyqësori, sipas asaj që raporton Clarin, përcaktoi që nënshkrimet e Maradonës të pranishme në dokumentet e sipërpërmendura ishin në të vërtetë punë e Leopoldo Luque. Specialisti kishte falsifikuar nënshkrimin e Diez, siç u dyshua në fillim nga hetuesit pasi kishin parë formularin e dorëzuar në klinikën Olivos për të kërkuar të dhënat mjekësore të argjentinasit.

I vetmi i autorizuar për të kërkuar kartelën klinike në fjalë ishte vetë pacienti, përkatësisht Maradona, por raporti tregoi se nënshkrimi në formularin e inkriminuar nuk është vepër e Diez. Sipas ligjit, për Luque konfigurohet krimi i manipulimit me dokumente private, për të cilat kodi penal argjentinas parashikon një dënim prej gjashtë muaj deri në dy vjet burgim. Dyshimi i hetuesve është se, duke marrë në zotërim të dhënat mjekësore të Maradonës, Luque u përpoq të fshihte disa detaje të papërshtatshme në lidhje me kuadrin klinik të argjentinasit. Detaje që, mbase, mund të ishin të dobishme për të vërtetuar nëse kishte vërtet neglizhencë nga ana e atyre që e trajtonin, Luque i pari. Akuza e re gjithashtu ndërlikon pozicionin e neurokirurgut në hetimin e hapur për vrasje të qëllimshme.