Autoritetet amerikane kanë miratuar në mënyrë përfundimtare përdorimin e vaksinës së Pfizer për fëmijët nga mosha 5 deri në 11 vjeç. Uashingtoni po synon të nxisë fushatën e vaksinimit në vend dhe këtë vendim të fundit e shikon si një pikë kthese në luftën kundër koronavirusit.

“Kjo dritë jeshile është një hap i madh përpara në betejën tonë për të mposhtur virusin”, tha presidenti Biden, duke deklaruar se fushata e vaksinimit për fëmijët mund të fillojë më 8 nëntor.

FDA, agjencia qeveritare amerikane që mbikëqyr produktet farmaceutike, rekomandoi që fëmijët do të marrin një të tretën e dozës së vaksinës që marrin të rriturit.