Pak para mesnate vendi ynë ka ndjerë lëkundjen e parë të tërmetit për vitin 2022. Lëkundja e parë sizmike për këtë vit është regjistruar në orën 23:36, ndërsa epiqendra ka qenë në Lezhë.

Tërmeti ishte 2.9 ballë me një thellësi prej 10 km dhe një distancë 59 km nga Durrësi. Dridhjet e tokës  ishin të lehta dhe nuk raportohet për të lënduar.