Një tërmet me magnitudë 4.0 ka lëkundur mbrëmë juglindjen e vendit. Sipas të dhënave nga Qendra Europiane Mesdhetare e tërmeteve, tronditjet u ndjenë rreth orës 22:21.

Epiqendra e tërmetit u regjistrua rreth 8 km në lindje të qytetit të Korçës dhe ishte me thellësi 2km. Lëkundjet kanë zgjatur për disa sekonda.