Suedia ka ndërprerë pagesat e vaksinave për Pfizer për shkak të një mosmarrëveshjeje mbi numrin e dozave të vaksinave të dorëzuar nga kompania e barnave. Vendi po kërkon sqarime për numrin e dozave që i janë faturuar pasi Pfizer kërkoi gjashtë doza në secilën shishe.

Fillimisht u mendua se vetëm pesë doza mund të nxirreshin nga secila shishe e vogël dhe Suedia tani kërkon që Komisioni i BE dhe Pfizer të arrijnë një marrëveshje për sa doza ka në secilën shishe.

“Deri atëherë, ne i kemi thënë kompanisë që duhet të presim me faturat që janë në dispozicion derisa të kemi të qartë se çfarë zbatohet”, tha shefi i epidemiologut Anders Tegnell për Dagens Nyheter.

Pfizer Suedi nuk ka ende një reagim për çështjen.