Një skulpturë mermeri e rizbuluar e Antonio Canova e Mary Magdalene pritet tw shitet 10 milionë dollarë kur të dalë në ankand në korrik.

E përshkruar nga shtëpia e ankandeve Christie’s si “kryevepra e humbur” e skulptorit neoklasik italian, “Maddalena Giacente” (Magdalena e shtrirë) u porosit nga Konti i Liverpulit, në atë kohë kryeministër britanik, dhe iu deshën tre vjet për t’u gdhendur.

Duke përshkruar Maria Magdalenën në një gjendje ekstaze fetare, skulptura u përfundua pak para vdekjes së Canova në 1822.

Stafi i Christie i fotografuar krah statujës “Maddalena Giacente” (Magdalena e shtrirë) e Antonio Canova. Guy Bell / Shutterstock