Tërmeti i fuqishëm i ndjerë ditën e djeshme do të pasohet nga shumë mini-lëkundjet të tjera. Këtë parashikim e ka bërë sizmiologu i njohur grek, Akis Tselentis, i cili ka thënë se tërmeti i djeshëm ka qenë ai kryesori.

Tselentis tha se lëkundjet pas tërmetit kryesor janë të natyrshme dhe se mund të zgjasin me ditë apo edhe me javë. Sizmiologu pohoi për mediat greke se mundësia e një tërmeti më të madh në këtë zonë është shumë i ulët, duke patur parasysh se zona nuk njihet për aktivitet sizmiologjik të lartë.