Situata nga reshjet vijon të mbetet problematike. Gjendja parashikohet të jetë më e vështirë në Shkodër, Lezhë e Kukës.

Një sipërfaqe prej 400 ha në Fushën e Murriqanit është përmbytur si pasojë e reshjeve të dendura të shiut. Mësohet se ka një tejmbushje të kanaleve kulluese të para, të dyta, të treta në Velipjë, Dajç e Bërdicë. Po ashtu, ka edhe dëmtime të rrugëve dytësore. Nga inertet është bllokuar rruga kryesore në Zues dhe lejohet lëvizja në një korsi.

Ndërkohë, kanë dalë nga shtrati përroi i quajtur Glinë dhe lumi Gjadër. Ata kane dëmtuar rrugë lagjesh edhe infrastrukturën në Qytetin e Vau Dejesit dhe Njesinë Hajmel, Shllak. Mësohet se nuk ka energji elektrike ne pothuajse te gjitha njësite administrative.

Lojtës Videosh

00:00