Prej reshjeve të rëna gjatë ditëve të fundit janë shkatuar probleme edhe në zonën e Finiqit.

Një pjese rreth 150 m nga kanali ujitës “Thoma Filipeu” është shembur në zonën mes fshatrave Mesopotam dhe Livinë, bashkia Finiq.