Një gjykatë spanjolle ka refuzuar një apel të këngëtares kolumbiane Shakira dhe ka mbështetur një vendim të mëparshëm gjykate që zbuloi se kishte “prova të mjaftueshme” për ta referuar atë në akuzat për evazion fiskal, sipas një dokumenti gjyqësor.

Prokurorët pretendojnë se këngëtarja nuk ka paguar deri në 14.5 milionë euro tatimin mbi të ardhurat e fituar nga viti 2012 deri në 2014.

Prokurorët thonë se Shakira jetonte në rajonin e Katalonjës (Spanja veriore) në atë kohë, megjithëse ylli i popit kolumbian thotë se ajo u transferua në Spanjë vetëm në vitin 2015 dhe që atëherë ka përmbushur të gjitha detyrimet e saj tatimore.

Vendimi i ri është një ratifikimi i një vendimi të mëparshëm të gjykatës të lëshuar në korrik 2021. Gjykata tani do t’i duhet ta referojë zyrtarisht atë në gjyq dhe të caktojë një datë për ekzekutimin e tij.

Ekipi i saj ligjor tha në një deklaratë sot se do të vazhdojë të mbrojë çështjen e tij me argumente të shëndosha ligjore.

“Për sa i përket çështjeve tatimore, Shakira ka qenë gjithmonë e patëmetë në të gjitha vendet ku duhet të paguajë taksa dhe ka besuar dhe ndjekur me besnikëri rekomandimet e ekspertëve dhe këshilltarëve më të mirë”, thuhet në deklaratë.

Këngëtarja 45-vjeçare është e martuar që nga viti 2011 me futbollistin e Barcelonës, Gerard Pique dhe kanë dy fëmijë.