WhatsApp ka njoftuar një sërë veçorish të reja të privatësisë.

Sipas këtij njoftimi, përdoruesit e WhatsApp do të mund të largohen nga bisedat në grup në heshtje, që do të thotë nëse përdoruesit zgjedhin të largohen nga biseda në grup, i gjithë grupi nuk do të njoftohet më për këtë. Në vend të kësaj, administratorët do të jenë të vetmit që njoftohen për daljen tuaj.

Për më tepër, WhatsApp gjithashtu do t’u japë përdoruesve të saj mundësinë për të zgjedhur se kush mund të shohë kur jeni në linjë dhe kush jo. Sipas një fotografie të ndarë në njoftimin e postimit në blog, kjo veçori do t’i lejojë përdoruesit të zgjedhin opsionet e dukshmërisë si Të gjithë, Kontaktet e mia, Kontaktet e mia përveçse dhe Askush.

Dhe së fundi, veçoria e tretë e privatësisë e njoftuar nga WhatsApp është mos lejimi i screenshot për fotot View Once. Kjo  veçori është ende në testim./Lapsi.al

 

WhatsApp mobile screenshot showing online status privacy feature. WhatsApp screenshot blocking feature.