“Në një kundër një jemi skuadra më e keqe e kampionatit dhe nuk po i referohem vetëm mbrojtësve. Duhet ta përmirësojmë këtë aspekt. Gota ka filluar të jetë gjysmë e mbushur për shkak të cilësisë së lojës që ne po shprehim. Në ndeshjet e fundit kemi shënuar nëntë gola. Veprimet e sotme janë rezultat i lojërave cilësore. Më pas e shoh gotën gjysmë bosh për aspektet që përmenda më parë. Kemi hapësirë të madhe për përmirësim. “Këto janë fjalët e Maurizio Sarri pas ndeshjes së barazuar 3-3 ndaj Empolit, në mikrofonat e Lazio Style Channel.

Tekniku pastaj nuk e mban dot zemërimin kundër Lega Serie A që nuk e ndali kampionatin, pavarësisht situatës emergjente me Covid: “Duhet të na thonë nëse kjo sëmundje është e rrezikshme apo jo. Nëse është mbyll gjithcka e ndalon futbollin, përndryshe ai deklasohet në një grip të thjeshtë”, tha Sarri për rritjen e infeksioneve Covid në Serie A. “Ne jemi në duart e vendimeve të njëzet rajoneve dhe ajo që është një vatër për njërin nuk është e tillë për tjetrin. Nëse vendimi vjen nga ASL, është e vështirë të bësh një protokoll.”