Termocentrali bërthamor i Zaporizhzhia mbetet nën kontrollin rus, ka thënë administrata e instaluar nga Rusia e qytetit të pushtuar Enerhodar, shtëpia e objektit.

Njoftimi vjen pasi kreu i firmës shtetërore të energjisë bërthamore të Ukrainës sugjeroi se kishte shenja se forcat ruse mund të përgatiteshin të largoheshin nga centrali i pushtuar.

“Javët e fundit ne po marrim në mënyrë efektive informacionin se janë shfaqur shenja se ata ndoshta po përgatiten të largohen nga fabrika. Të krijohet përshtypja se po i paketojnë valixhet dhe po vjedhin gjithçka që munden”, tha Kotin.

Administrata e mbështetur nga Rusia lëshoi një deklaratë në përgjigje të aplikacionit të mesazheve Telegram të hënën, duke thënë:

Mediat po përhapin në mënyrë aktive falsifikime se Rusia dyshohet se po planifikon të tërhiqet nga Enerhodar dhe të largohet nga centrali bërthamor. Ky informacion nuk është i vërtetë.