Sipas mediave ruse, Duma ruse është duke vlerësuar mundësinë për t’u tërhequr nga Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Organizata Botërore e Tregtisë. Lajmi u dha nga gazeta Kommersant duke cituar zv.presidentin e asamblesë Pyotr Tolstoy.

Më herët gjatë ditës, Rusia do të zyrtarizojë dhe largimin e saj nga Këshilli i Vendeve të Detit Baltik.