Dorëzimi i tankeve amerikane në Ukrainë do të ishte një “provokim i hapur”, tha ambasadori rus në SHBA.

Shtetet e Bashkuara pritet të njoftojnë të mërkurën se do të dërgojnë tanke të rënda në Ukrainë, por gjeneral brigade Patrick Ryder nuk e konfirmoi këtë gjatë një konference për shtyp të djeshme.

Ambasadori rus Anatoly Antonov tha se ishte “e qartë” se Uashingtoni po përpiqej të na shkaktonte një “disfatë strategjike” në një postim në Telegram.

“Nëse Shtetet e Bashkuara vendosin të furnizojnë tanke, atëherë justifikimi i një hapi të tillë me argumente për ‘armët mbrojtëse’ definitivisht nuk do të funksionojë.

Ky do të ishte një tjetër provokim flagrant kundër Federatës Ruse. Brig Ryder tha se diskutimet ishin “të vazhdueshme” për atë që i nevojitet Ukrainës në planin afatmesëm dhe afatgjatë.

I pyetur se ku do të zhvillohet trajnimi nëse tanket miratohen, ai thotë: “Nuk dua të spekuloj apo të flas për hipoteza dhe nëse kemi më shumë informacion për të siguruar, sigurisht që do ta bëjmë.”