Shqiptaret-640x358
12 shqiptarë nga fshati Batincë i Shkupit, kanë qenë viktimë e huliganëve “Komitë”, të cilët të revoltuar pas ndeshjes e cila përfundoi me barazim 2-2 mes Shkupit dhe Vardarit. 10 prej të rrahurve janë gra, të cilat me familjet e tyre në momentin e sulmit, kanë qenë në sheshin “Maqedonia”. Personi i cili e ka pësuar më rëndë nga dhuna e tepruar e huliganëve, është Burhan Ismaili, nga fshati Batincë, si dhe kushëriri i tij 14 vjeçar. Huliganët maqedonas fillimisht i kanë provokuar me fjalë fyese dhe duke iu thënë se ky (Sheshi Maqedonia) nuk është vend i shqiptarëve, dhe pastaj edhe u janë vërsulur fizikisht. Shenja mëson se të lënduarit janë drejtuar në Emergjencë ku edhe i janë nënshtruar kujdesit të mjekëve.