Reshjet e dëborës kanë përfshirë zonat e ulëta por edhe të larta në juglindje të vendit. Dëbora varion nga 5-15 cm në Dardhë. Aksi i Dardhës kalohet vetëm me zinxhirë edhe pse është punuar gjatë natës, akset e tjera kalohen pa probleme, por duhet kujdes.

Prezencë të dëborës ka edhe në Voskopojë dhe në Qafën e Qarrit.