Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama do të vizitojë gjatë kësaj jave Turqinë dhe Azerbajxhanin. Kreu i qeverisë do të zhvillojë një vizitë dy ditore në Turqi dhe Azerbajxhan gjatë datave 14 dhe 15 Prill.

Kryeministri pritet të zhvillojë një takim me me përfaqësues të kompanisë “Tubitak” në Turqi, si dhe presidentin azer Ilham Aliyev.

Vizita e Ramës në dy vendet pritet të ketë në fokus diskutimet ekonomike. Bashkë me të pritet të jenë edhe disa ministra të kabinetit qeveritar.

AXHENDA

E enjte, 14 prill

07.00 – Fluturim i posaçëm drejt aeroportit ndërkombëtar “Heydar Aliyev”

13.40 – Takim tete-a-tete me z. Ilham Aliyev, President i Republikës së Azerbajxhanit

6.00 – Vizitë në memorialin e varrezave të dëshmorëve

16.30 – Takim bilateral me znj. Sahiba Gafarova, Kryetar i Kuvendit të Republikës së

Azerbajxhanit

18.00 – Takim bilateral me z. Ali Asadov, Kryeministër i Republikës së Azerbajxhanit

E premte, 15 prill

11.00 – Fluturim i posaçëm drejt aeroportit të Stambollit

13.30 – Takim me përfaqësues të kompanisë “Tubitak”