Në fjalën hyrëse në Asamblenë Kombëtare të Partisë Socialiste, kryeministri Edi Rama ka deklaruar se duhet të veprojnë nëse nuk duam që të përfundojnë si partitë e tjera. Sipas Ramës, socialistët duhet të alarmohen sot për të ardhmen dhe rolin e partisë. Kreu i qeverisë thotë se duhet të ftohen të rinjtë në politikë duke ngritur një akademi politike, për të shmangur kthimin në azil pleq .

“Ndaj ne sot duhet të veprojmë ua kemi borxh atyre që vijnë pas nesh dhe jua kemi borxh atyre që i dhanë jetë kësaj partie, që e sollën këtë parti në pushtet që ne kemi këtë privilegj të madh të jemi të gjithë bashkë këtu, udhëheqja e saj. Sot ne duhet të mendojmë për shëndetin dhe forcën e PS për në afat më të gjatë se 4 vite. Ngritja sa më parë e një akademia politike të PS me standarde ndërkombëtare për edukimin e bashkisë dhe jo vetëm të rinjve socialistë.

Nëse nuk doni që një ditë PS të bëhet një azil pleqsh duhet të veprojmë sot. Ua kemi boxh atyre që vijnë pas. Të alarmohen sot për të ardhmen dhe rolin e partisë. Makineria elektorale rrezikon të katandiset si simotrat e saj. Pa kokë dhe krahë, tha Rama.