Brokoli dhe qiqrat ofrojnë një konsum ditor të vitaminave, mineraleve, fibrave dhe proteinave.


Përbërësit për 4 persona:

 

▪ 400 gr qiqra të konservuara të gatuara
▪ 1 kokë brokoli
▪ 1 vezë
▪ 30 gr miell
▪ 30 gr djathë të grirë
▪ 3 lugë vaj ulliri
▪ 1 lugë çaji hudhër pluhur
▪ 1 lugë çaji aguliçe e tharë
▪ Kripë dhe piper për shije

 

Përgatitja:

Lani brokolin dhe e priteni në copa të vogla, të cilat më pas duhen grirë trashë. Kulloni qiqrat nga konserva dhe shpëlajini me ujë të rrjedhshëm.

Ziejini së bashku në ujë të vluar për dy minuta dhe më pas kullojini mirë. Shkundni mirë gjysmën e brokolit dhe qiqrave në një enë.

 

Përbërësit i shtypim me një pirun, më pas shtojmë miellin, vezën e rrahur, djathin, hudhrën, majdanozin, kripën dhe piperin dhe pjesën tjetër të masës.

Përziejini gjithçka mirë që të bashkohen mirë. Nga përzierja formoni qoftet me duar të lagura.

 

Në një tigan ngrohni vajin në të cilin do të skuqni qoftet, për 3 – 5 minuta nga secila anë.

Pasi qoftet të jenë skuqur, shërbejini ato me shtesat tuaja të preferuara.

 

Ju bëfshin mirë