Të gjithëve na ka ndodhur të kemi pasur të qeshura gjatë momenteve serioze dhe padyshim që nuk është një gjest i bukur, kështu që për t’ju kursyer nga përvoja e çuditshme po ju japim disa këshilla.

Nëse qeshni gjatë një situate të papërshtatshme, nuk do të thotë se jeni një person i keq, ky është rezultat i mekanizmit mbrojtës të trupit që të ulë ankthin dhe shqetësimin që po përjetoni në atë moment.

1.Kafshoni buzët.

Mundohuni të mendoni për një sjellje që mund ta zëvendësoni të qeshurën. Disa shembuj janë: lëpirja e buzëve, tundja me kokë, të merrnifrymë thellë ose të kafshoni pjesën e brendshme të faqes ose buzëve.

2.Klikoni një stilolaps

E qeshura nervore nuk ndodh vetëm gjatë situatave kur përfshihet pikëllimi, madje mund të ndodhë gjatë një momenti serioz në punë. Mënyra më e mirë për ta shmangur këtë është të klikoni një stilolaps. Përqendrohuni në klikimin në mënyrë që mendimet tuaja të largohen nga të qeshurat.

3.Qeshni ndërsa largoheni

E qeshura mund të jetë ilaç i mirë, por ta bësh para njerëzve që po përjetojnë hidhërim nuk është e përshtatshme. Kurseni veten nga ngathtësia duke u kthyer dhe qeshni ndërsa largoheni, duke u përpjekur ta fshihni sa më shumë që të jetë e mundur.

4.Përqendrohuni në një ngjyrë në dhomë.

Një mënyrë për të lëvizur mendimet tuaja nga e qeshura është duke zhvendosur fokusin tuaj diku tjetër, mendoni për një ngjyrë dhe filloni të kërkoni nëpër dhomë. Edhe pse është një qëllim i vogël, ai do t’i drejtojë emocionet tuaja në diçka tjetër dhe ju mund të gëlltisni të qeshurat tuaja.

5.Këndoni një këngë vetes.

Mund të jetë çdo këngë, madje edhe “ABC-të”. Recitimi i teksteve të një kënge është një mënyrë praktike për të larguar mendimet tuaja nga emocionet tuaja dhe për të zvogëluar dëshirën për të qeshur.

6.Shtyjeni ajrin me buzë të mbyllura.

Teknikat e frymëmarrjes në fakt mund të ndihmojnë për të parandaluar një hov të qeshurash.  Dëshira mund të zhduket ndërsa ndjeni presionin në gojë.