Maxhoranca dhe opozita dështuan të gjejnë gjuhën e konsensusit për zgjedhjen e Presidentit të ri edhe në raundin e dytë. Në seancën parlamentare, ashtu si në raundin e parë, nuk u paraqit asnjë kandidaturë për t’u votuar, duke e djegur edhe këtë mundësi.

Pas marrëveshjes mes PS-së dhe PD-së se në dy raundet e radhës, i dytë dhe tretë, kandidati do të propozohej nga opozita, maxhoranca u tërhoq duke ngjallur mosbesim te pakica parlamentare për të përzgjedhur dy emra dhe depozituar në Kuvend.

Djegia edhe e raundit të dytë, ka nxitur Kuvendin që të vazhdojë me shpejtësi me procedurën për raundin tjetër.

Sipas Kushtetutës, raundi i tretë të zhvillohet jo më vonë se 7 ditë nga ai pararendës. Për këtë arsye, Kryeparlamentarja Lindita Nikolla ka firmosur urdhrin për mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve sot në orën 14:30.

Ajo që pritet të shihet është nëse opozita do t’i besojë më maxhorancës dhe do të vazhdojë të bëhet pjesë e këtij procesi edhe për raundin e tretë.

Kujtojmë që pas marrëveshjes, me gjithë kundërshtitë dhe refuzimet, ky është raundi i vetëm i mbetur në dispozicion të opozitës, për të propozuar ajo kandidatin e saj për kreun e ri të shtetit, pasi për dy raundet e tjera, maxhoranca i ka numrat dhe mund ta zgjedhë e vetme Presidentin e ri.