Presidenti “Nacional ” media Flamur Bucpapaj pershendet 30 vjetorin e vendosjes marredhenieve diplomatike me Shba-në. Me 15 Mars 1991 u rivendosen marrèdheniet diplomatike…Ambasada Amerikane u hap me 1 Tetor 1991 Ambasadori i parè ishte Ryerson…Gjithashtu pershendesim rikthimin e saj si fuqi boterore. Zoti bekofte Ameriken dhe demokracine e saj.