Shqipëria edhe pas  110 viteve ndodhet e copëtuar në 4 shtete.Shqiptarët duke lënë vendin e vetë masivisht … Asgjë nuk është arritur në çështjen kombëtare. Jemi ne po ata kufinj të 1912 dhe rreth 70 mijë km2.

Janë jashtë territorit të Shqipërisë , Kosova rrezikon përsëri  nga Serbia dhe asgjë ska arritur në anëtarësim  në Okb dhe është me rrezoluten 1244 me fusnot.

Qeverite shqiptare  dhe ajo e Kosovës bëjnë shfaqje patriotike  duke bërë reklamë si dikur për bashkimin e Kosovës me ne.. Kosova po humbet  betejën  diplomatike me Serbin . Ajo është  më izoluar se kurrë. Me çlirimtarët në burg dhe me një qëndrim në vendnumero   të njohjes ndërkombëtare dhe nga  vendet e Be-së. Ajo ështe më e izoluar se kurrë duke ju bërë  presion për  asosacionin e komunave  Serbe në veri. Tërheqja e qeverisë Kurt inga targat tregoj se diplomacia Serbe po përparon… Dhe po bëhet gati të rivijë në Kosovë.

Diplomacia Shqiptare në vend që të loboj për njohjen e Kosovës anëtarësim  në Okb bën miqësi serbe dhe ballkan të hapur pa Kosovën.

 

Shqiptarët  sot skanë as qeveri skanë as ushtri asnjë paisje për të përballuar ushtrinë e fortë dhe pajisur Serbe.. A sështë  kjo politikë njësoj si dikur..

Serbi e fortë në te gjitha aspektet e cila  ka përballe një Shqipëri që ska as tanke .Prandaj Shqiptarët në Shqipërinë  natyrale  të marin fatet  e kombit  në dorë.

Shqiptarët kanë nevojë  për udhëheqës të rinj. Jo spiun serbo-grekë që e katandisën kështu atdheun tonë.

Të ngrihemi të shpëtojmë Shqipërine  pastaj do jetë vonë.

 

Shkruar nga Z. Flamur Buçpapaj/ radionacional.al