olicia ka vendosur të ndalojë tubimin e opozitës të thirrur në Tiranë me 6 dhjetor. Në një shkresë të posaçme dërguar Partisë Demokratike, Drejtori i Policisë së Tiranës, Lorenc Panganika argumenton vendimim me faktin se nga ora 12:00 deri ne oren 16:00, sheshet dhe rruget e kryesore të Tiranës ku sipas njoftimit të  PD-së është parashikuar të mbahet protesta, janë zonë me perimetër sigurie.

Partia Demokratike në përgjigje të këtij njoftimi bëri të ditur askush nuk mund të ndalë të drejtën për të protestuar. Drejtuesit e opozitës përmendin vendimin e Gjykatës Kushtetuese e cila ka përcaktuar se është i panevojshem autorizimi nga policia për tubimet. Në bazë të ligjeve te vendit çdokush që thërret një protestë ka detyrim vetëm të njoftojë policinë.