Kush shkëlqeu dhe kush zhgënjeu nga aleatët që PD vuri në listë?

Shifrat flasin qartë. Kreu i partisë për Drejtësi, Integrim dhe Unitet, Shpëtim Idrizi, kryeson listën e më të votuarve mes partive aleate me PD-në në këto zgjedhje.

Idrizi i cili në zgjedhjet e 25 prillit mbante numrin 9 në listën e Tiranës ka marrë 6037 vota. Me shumë vota kanë rezultuar edhe Fatmir Mediu dhe Dashamir Shehu.

Mes kandidatëve më pak të votuar janë Nard Ndoka, i cili renditej i 8-ti në Shkodër ku ka marrë vetëm 228 vota. Edhe Vangjel Dule dhe Artur Roshi nuk morën shumë vota.

Kreu i PBDNJ ka marrë 645 vota në kryeqytet megjithatë ai merr mandatin pasi ndodhet në zonën e sigurt, pasi renditet i 9-ti në listë. Ndërsa, Artur Roshi i Ballit Kombëtar që renditet i 28-ti në listën e kryeqytetit ku ka marrë 306 vota, duke humbur mundësinë për të qenë në Kuvend.

Kandidatët e PD-AN dhe votat 

Fatmir Mediu 5296

Shpëtim Idrizi 6037

Vangjel Dule 645

Dashamir Shehi 4391

Nard Ndoka 228

Artur Roshi 306

Agron Duka 3206