Shefi i policisë kufitare, Vasko Akoviç, ka dhënë dorëheqjen sot pasi patriarku serb Porfirije hyri në Malin e Zi pa u kontrolluar dhe pa u evidentuar. Sipas mediave malazeze, lajmi është konfirmuar edhe nga kryetari i Komitetit Malazez të Helsinkit, Miodrag Vllahoviç.