Të paktën 3.998 civilë ukrainas janë vrarë në Ukrainë që prej fillimit të pushtimit rus më 24 shkurt, deri më 25 maj, sipas përditësimit të Kombeve të Bashkuara.

OKB njofton gjithashtu se të paktën 4.693 civilë të tjerë janë plagosur nga bombardimet ruse.

Megjithatë agjencia thekson se shifrat reale të viktimave dhe të plagosurve është shumë herë më e lartë.