Kryebashkiaku i Mariupol, Vadym Boichenko ditën e sotme u bëri thirrje banorëve të qytetit të rrethuar që të evakuohen përgjatë një korridori humanitarë të hapur ditën e sotme.

“Të dashur njerëz të Mariupolit, gjatë këtyre ditëve të gjata dhe tepër të vështira ju mbijetuat në kushte çnjerëzore. Ju ishit në një vakum informacioni pa akses në asnjë informacion. Mund të keni dëgjuar gjëra të ndryshme. Por unë dua që ju të dini gjënë kryesore, ata ju presin në Zaporizhzhia. Është e sigurtë atje“, tha Boichenko

Ai u shpreh se 200,000 banorë të Mariupolit ishin larguar duke u strehuar në vende të sigurta.

Qyteti i më shumë se 400,000 banorëve ka pasur një numër të lartë refugjatësh që nga fillimi i sulmeve ruse në javën e fundit të shkurtit.