Vitin e ardhshëm mund të ketë mungesë të thekuar shiringash, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH). Rreth 2 miliardë shiringa do të jetë deficiti si pasojë e pandemisë Covid-19 dhe 7,2 miliardë doza vaksine që janë bërë deri tani në të gjithë botën. Kjo shifër, sipas AFP, është dyfishi i vaksinave që administrohen në një vit normal.

Nëse prodhimi i shiringave nuk merr hov, lufta ndaj sëmundjeve të ndryshme do të ketë një armë shumë të rëndësishme më pak, thekson OBSH.