Sot, 339 milionë njerëz në botë kanë nevojë për kujdes urgjent, 25% më shumë se vitin e kaluar, informon Report , duke cituar Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Sipas OBSH-së, faktorë të ndryshëm, si ndryshimet klimatike, konfliktet, sëmundjet infektive dhe kequshqyerja, ndikojnë në këto statistika.

Më shumë se 339 milionë njerëz thuhet se janë në rrezik të kequshqyerjes.