Përvojat e pakta përshëndesin gëzimet e verës si konsumimi i një darke apo një aperitivi  al fresco ose siç e quajnë italianët, fjalë për fjalë “në ajër të hapur”.

Por kur keni jetuar atë që keni ndjerë, në disa raste, si një bllokim i pafund, ose në të vërtetë nuk keni qenë në gjendje të darkoni fare, për deri në një vit atëherë mendimi për të ngrënë në tarraca nën perëndimin e diellit, lëndina elegante , shëtitoret buzë detit ose ballkonet private janë kënaqësi më vete.

Përplasja e gotave nën tingujt e valëve ose këngës së zogjve. Çdo gjë tashmë është kthyer në normalitet.

Nga shtëpitë al fresco të Italisë e deri te liqenet e egra të Mbretërisë së Bashkuar, darka e ftohtë metropolitane në Berlin dhe Dublin deri te pamjet e lashta Greke, këto janë disa nga tryezat më të mira për të shijuar këtë verë.

DaV Mare, Splendido Mare, Portofino (Itali)

Henrock, The Lake District (Angli)

Yannick Alléno à l’Hôtel Hermitage Monte-Carlo

The Marker Rooftop Bar and Terrace, Dublin

Chiringuito Blue, Hotel Riomar, Ibiza (Spanjë)

Pavilion, COMO Castello di Nero, Tuscany (Itali)

The Garden, The Dunstane Houses, Edinburgh

Rooftop Terrace, Hotel de Rome, Berlin

Mercante, Sheraton Grand London Park Lane, London

Amanzoe, Kranidi (Greqi)

Patio Alfonso XIII, Restaurante San Fernando, Seville (Spain)

Sky Bar by Seen, Tivoli Avenida Liberdade Hotel, Lisbon

La Terrasse, Cheval Blanc, St Tropez (France)

El Mirador, The Ritz-Carlton, Abama (Spanjë)

The Dorchester Rooftop, London

The Gritti Terrace, The Gritti Palace, VENECIA (Itali)

Mandarin Oriental, Geneva (Zvicër)