I pozicionuar në periferi të Shën Petersburg, impianti i Gazprom Arena, që në 2021 do të mirëpresë finalen e Champions League, është si një anije kozmike gati për nisje. Stadiumi ekzemplar, i ngritur mbi rrënojat e stadiumit të vjetër Kirov, është projektuar nga japonezi Kisho Kurokaëa, projektuesi edhe i Toyota stadium.

Impanti modern është i pajisur me fushë e cati të lëvizshme dhe mund të mbajë saktësisht deri në 66.881 tifozë: është shtëpia e Zenit, por mirëpret edhe ndeshje hockey e koncerte…