Nisin evakuimet nga qyteti në perëndim të Kievit, mbi 150 njerëz të larguar mëngjesin e sotëm

8 Mar 2022

Evakuimi i Irpin është në proces. Njerëzit po evakuohen nga Irpin, një qytet në perëndim të Kievit, i cili ka pasur luftime të ashpra ditët e fundit.

Evakuimi i popullsisë së qytetit përmes fshatit Romanivka në qytetin e Kievit vazhdon, tha kreu i rajonit, Oleksiy Kuleba.

Që nga ora 9:30 (07:30 GMT) më shumë se 150 njerëz ishin evakuuar, shtoi ai.

“Agresori po pengon evakuimin e popullsisë. Brenda një dite, ata që mundën të mbërrinin në vendin e grumbullimit u nxorën vetë nga Irpin. Tani rrethi po përgatitet për një evakuim në shkallë të gjerë dhe dërgimin e ndihmave humanitare. .”

tags