Një peticion online që bën thirrje që Lojërat Olimpike të Tokios të anulohen ka mbledhur pothuajse 200,000 firma në ditët e fundit, ndërsa shqetësimet e publikut rriten për mbajtjen e Lojërave në një periudhw pandemike.

Me më pak se tre muaj për nisur, tashmë të shtyra prej një viti për shkak të koronavirusit, mbetet ende mister pyetja se si Tokio mund të zhvillojw ngjarjen globale dhe të mbajë vullnetarët, atletët, zyrtarët dhe publikun japonez të sigurt nga COVID -19.

Në dy ditë që nga fillimi i tij, një fushatë në internet e quajtur “Ndal Olimpiadën e Tokios” ka mbledhur më shumë se 187,000 nënshkrime, pranë 200,000 qëllimit të saj dhe duke nënvizuar shqetësimet e publikut për mbajtjen e ngjarjes masive sportive në kryeqytetin e Japonisë.

Duke luftuar me një valë të katërt të pandemisë dhe duke luftuar me një fushatë të ngadaltë vaksinimi, qeveria japoneze po kërkon të zgjasë gjendjet e jashtëzakonshme në Tokio dhe tre zona të tjera deri në fund të majit.

Sondazhet e opinioneve në Japoni kanë zbuluar se shumica e publikut është kundër Lojërave, të cilat pritet të hapen më 23 korrik.