Në bazë të parashikimit të kushteve hidrometeorologjike për 48orët e ardhshme në portin e Vlorës dhe jashtë saj është pezulluar lundrimi i varkave dhe anijeve të peshkimit. Megjithatë ,anijet pasagjere të transportit ndërkombëtar detar nuk janë pezulluar.

Përmirësimi i kushteve hidrometeorologjike pritet të jetë në datën 24.01.2021.