Mjetet e vogla lundruese dhe anijet e peshkimit ndalohet të lundrojnë në gjirin e Vlorës. Ky njoftim është dhënë për shkak të motit të keq, me dallgë që arrijnë nga 1.80 deri 3.50 metra. Kapiteneria e Vlorës njofton të gjithë drejtuesit e anijeve të peshkimit dhe mjetet e vogla lundruese për situatën e përkeqësuar. Po ashtu, u njoftua të merren masat për sigurimin e mjeteve dhe parandalimin e ngjarjeve dhe situatave të rrezikshme.
Anijet e transportit ndërkombëtar detar vazhdojnë të operojnë normalisht, ndërkohë që përmirësimi i situatës meteorologjike në gjirin e Vlorës pritet këtë mbrëmje, pas orës 19:00.