NASA është duke mbajtur nën vëzhgim një asteroid me përmasa më të mëdha se Statuja e Lirisë që do të kalojë pranë planetit tonë këtë javë. Qendra e Studimeve të Objekteve të Tokës së Afërt të agjencisë hapësinore konfirmoi shkëmbin hapësinor në faqen zyrtare të internetit. Sipas Agjencisë Evropiane të Hapësirës, ​​ai u zbulua më 3 Maj nga Anketa e Mount Lemmon.

I quajtur 2021 JF1, asteroidi po ecën nëpër galaktikë me 38,000 mph sipas listës së Qasjeve të Afërme të Tokës NEO të NASA-s. NASA thotë se diametri i vlerësuar i 2021 JF1 është midis 95 dhe 210m, potencialisht duke e bërë atë më të madh se Statuja e Lirisë në New York e cila është 93m e lartë.  Sipas NASA-s, ky asteroid gjithashtu mund t’i afrohet Tokës në 5 Nëntor të vitit të ardhshëm. Është klasifikuar si një asteroid Apollo, i cili dihet të jetë një nga llojet më të rrezikshëm.