Ka shkuar në mbi 100 milion numri i të prekurve nga koronavirusi në mbarë botën. SHBA-të janë vendi më i prekur në botë sa i takon pandemisë së koronavirusit, ku në 24 orët e fundit janë regjistruar 170.883 raste të reja dhe 414.083.

Kujtojmë se pas Amerikës, ku ka në total 43,763,906 raste, vendin e dytë e zë India, ndërsa pas vjen Brazili.

Prej disa muajsh thuajës mbarë bota po përballet me virusin vdekjeprurës, ndërsa frika është shtuar dhe nga varianti i ri i COVID-19. Në të gjithë botën janë regjistruar 2,124,193 vdekje.