Kreu i Parlamentit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, u shpreh se “institucionet përkatëse të Shqipërisë i kanë kapacitetet për të gjetur forcën e duhur për qasjen ndaj temave që kanë të bëjnë me raportet me Greqinë”, duke iu referuar çështjes së kufirit detar. “Është një çështje që u takon institucioneve shqiptare dhe qytetarëve shqiptarë. Ne, si vend fqinj dhe shqiptarë, po e ndjekim këtë çështje dhe i mbështesim institucionalisht dhe personalisht institucionet shqiptare”, tha Xhaferi.