Maldivet kanë ndaluar turistët nga Azia e Jugut, duke prerë një rrugë shpëtimi për indianët e pasur që ikin nga kriza e vendit të tyre Covid-19.

Ministria e Turizmit dhe emigracionit e kombit të atollit njoftoi ndalimin e përkohshëm të martën, i cili zbatohet për të gjithë mbajtësit e vizave nga India, Nepali, Butani, Afganistani, Bangladeshi, Pakistani dhe Sri Lanka, si dhe njerëzit që kanë tranzituar ato vende 14 ditët e fundit.

Ndalimi, i efektshëm të enjten, do të jetë në fuqi deri në një njoftim tjetër pasi Maldivet përpiqen të kontrollojnë një rritje në rastet e koronavirusit, i cili u rrit nga rreth 100 raste të reja në mes të Prillit në 1,572 të Mërkurën.

Ky është numri më i lartë i rasteve të reja ditore në vend që nga fillimi i pandemisë, sipas Agjencisë së Mbrojtjes së Shëndetit. Dhe kjo vjen në mes të një rritje të rasteve të reja në të gjithë rajonin, veçanërisht në Indi, ku një valë e dytë po vret mijëra njerëz çdo ditë.

Maldivet ishte një nga vendet e para që u rihap plotësisht për turistët vitin e kaluar, dhe në javët e fundit ajo është bërë një strehë popullore për indianët e pasur, duke përfshirë yjet e Bollywood, pushimet luksoze të të cilëve provokuan zemërim në shtëpi.

Ndalimi i udhëtimit nuk vlen për njerëzit tashmë në arkipelag, por do të prishë planet e atyre që kishin shpresuar për një arratisje të mundshme në Maldive.